loading

Kako rezervirati

1. Odaberite smještaj koji vam odgovara
Pretražite našu bazu apartmana, soba, vila, ribarskih kuća i hotela po periodu, broju osoba i destinaciji a zatim koristite široku paletu filtera koji vam pomažu da pronađete točno onakav smještaj kakav želite.

Smještaj možete filtrirati po cijeni, broju spavaćih soba i kupaonica, katu na kome se nalazi, raznim sadržajima i uslugama, udaljenosti od mora, a za vas smo osmislili i vodič za odabir lokacije apartmana kako biste lakše odabrali željenu lokaciju unutar samog mjesta.

2. Pošaljite upit za rezervaciju
Kada ste se odlučili za određenu smještajnu jedinicu kliknite gumb rezerviraj i popunite formular za rezervaciju sa vašim osobnim podacima. Pomoću ovog formulara kreirati ćete svoj korisnički račun koji će vam poslužiti da nam pošaljete upit i pratite proces rezervacije. Iako na našim web stranicama postoje periodi zauzeća koje nastojimo ažurno održavati, zna se dogoditi da smještajne jedinice nisu više dostupne pa je potrebno pričekati na potvrdu raspoloživosti. Pazite da pri rezervaciji točno definirate period, broj osoba i dodatne usluge koje želite koristiti. 

3. Potvrdite rezervaciju plaćanjem akontacije
Ako je smještaj slobodan mi ćemo ga privremeno rezervirati za vas i poslati na vaš e-mail potvrdu raspoloživosti s linkom koji će vam omogućiti da se logirate i idete na sljedeću fazu rezervacije - plaćanje akontacije. Kako biste potvrdili rezervaciju potrebno je da u roku od jednog radnog dana od trenutka prihvaćanja ponude, uplati akontaciju u iznosu od 30% od ukupne cijene smještaja. Ostatak od 70% se plaća pri dolasku u gotovini domaćinu  ili u poslovnici agencije.

Uplatu rezervacije može izvršiti:
- bankovnom doznakom (bankovne troškove snosi gost)
- kreditnom karticom MasterCard ili Visa (bankovne troškove snosi agencija).

Ako ste odabarali plaćanje bankovnom doznakom, kako biste potvrdili plaćanje akontacije, u roku od 24 sata nam trebate poslati potvrdu uplate akontacije (e-mail: info@arta-adriatic.com, ili fax: 00385 (0)22 436 545).
 
Ako akontacija nije uplaćena u roku od jednog dana, a produljenje opcije nije zatraženo, smatrat ćemo da ste odustali od rezervacije.

4. Potvrda rezervacije i vaučer
Kada primimo uplaćeni iznos ili pisanu potvrdu o uplati akontacije poslati ćemo vam potvrdu rezervacije i vaučer u kome je naznačeno:
- podaci o nositelju rezervacije
- detaljni podaci o rezerviranim uslugama
- izračun cijene i dugovanja koje gost mora platiti pri dolasku
- kontakt podaci i upute kako doći do objekta
- pravila i uvjeti rezervacije
- kućni red

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija